Des de Brussel·les, la seu de la Unió Europea, es contempla amb preocupació, la davallada de determinats insectes. Una de cada tres especies de papallones, abelles o mosques (entre d’altres insectes), ha reduït la seva biomassa en un 75% en aquests darrers anys, segons publica la revista científica Plus One. Aquests insectes son imprescindibles per conservar la reproducció de gairebé un 90% de les plantes silvestres i del 80% dels cultius.
En aquest panorama el Comissari Europeu de Medi Ambient Virginijus Sinkevicius, alerta que sense alternatives, aquesta tendència comportarà un empobriment significatiu per els nostres grangers.
Davant d’aquesta amenaça, la Unió Europea vol crear un projecte de corredors ecològics per insectes, així com potenciar la presencia d'insectes pol·linitzadors als espais urbans. Jordi Bosch investigador del Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), apunta a que una de les causes de la davallada d’insectes es el canvi d’usos del sol, i que cal incloure en la PAC (Política Agrària Comuna), potenciar cultius amigables per els insectes pol·linitzadors. Es fa evident que si no aconseguim unes condicions favorables per la recuperació de la biomassa dels insectes, estarem en un punt de no retorn en termes de pol·linització.
Davant d’aquest panorama la Comissió Europea esta impulsant una sèrie de mesures per tractar de frenar el canvi climàtic, donat que el mateix accentua i té un paper determinant, en la reducció d’aquests insectes.
Esperem mes concrecions per part de la Unió Europea, i comprovar si las mesures definides i aplicades, donen els fruits necessaris per tal de revertir aquesta greu situació que pateixen els insectes pol·linitzadors
Per a mes informació veure el link adjunt: