El programa “Home i Biosfera” de la UNESCO, ha organitzat un pla de formació en apicultura per 50 dones, amb l’objecte de instal·lar 2500 arnes, amb les que esperen recuperar 125 milions d’abelles de la biosfera, d’aquí al 2025.
Més informacióAquest monogràfic, ha estat elaborat amb el suport de l'Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, i reforça la divulgació i la transferència de coneixements en apicultura
Més informacióEl Departament d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural juntament amb L'Associació d'Apicultors de Barcelona, organitza per el proper 17 de març una jornada en linia a partir de les 18h sobre com aprendre a preservar l'abella autòctona
Més informacióLa informació publicada per MDZ recorda les avantatges de la mel i el pròpolis per evitar refredats al hivern, i per combatre els radicals lliures entre altres propietats.
Més informacióUn estudi publicat per “Ecologistas en Acción” i la “Asociación Española de Entomologia” elabora un seguit de propostes per frenar el declivi dels insectes
Més informacióL'acord de col.laboració permetrà constituir una plataforma de promoció de les seves activitats e informacions, denominada 'COORDINADORA QUALITAT DE VIDA I NATURA'
L'Ajuntament de Viladecans que s'ha incoporat com a soci a L'Associacio d'Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades i Poblet, i que te una activitat important de divulgació sobre el mon de les abelles, a l'espai: "La Casa de les Abelles del Parc de Mas Rates" (que es troba a la població de Viladecans -Barcelona-), ens aporta aquesta informació adjunta, a tenir molt en compte, i que es realitza els diumenges de 11 a 13,30h, al carrer de la Farigola 2 de Viladecans.
Més informacióEnric Camp i Alex Sirera son docents de la Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farnés destacats en promoure l’apicultura ecològica i la qualitat de la mel
Més informacióSegons informa Claudio Caballero a l’informatiu “La Verdad” de Murcia, la població d’abelles a la regió ha baixat un 40% degut a tres aspectes diferenciats:: "la varroa", "el canvi climàtic" i "el tancament d’explotacions apícoles".
Més informacióLa cafeïna no nomes es estimulant per els humans. Un estudi publicat a “Current Biology” per Sara Arnold de la Universitat de Greenwich, assegura que amb l’estímul de la cafeïna les abelles son mes actives i treballen millor.
Més informacióEn el numero 13 de la revista “Sobirania Alimentaria”, Manuel Izquierdo Garcia fa una exposició sobre els productes OMG (Organismes Genèticament Modificats), i la seva repercussió sobre el mon apícola.
Més informacióEn el “youtube” que hem seleccionat, podrem trobar un conjunt de situacions de perill, respecte a com viuríem en un mon sense abelles, i que afectarien a la nostra cultura, i a la civilització de la que gaudim.
Més informació